TYGODNIOWE MENU
Treść
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , chleb graham i baton pszenny z masłem ,
polędwica „mnicha” , pomidor, sałata lodowa, herbata z cytryną
ALERGENY: mleko, gluten , seler, soja, gorczyca
II ŚNIADANIE : soczek z rurką , cripsy jabłkowe , biszkopty
OBIAD : Zupa jarzynowa zabielana ( śmietana 12% ) z ziemniakami
Ryż zapiekany z jabłkiem , wanilią i cukrem trzcinowym , kompot malinowy
ALERGENY: seler, ,gluten, mleko
PODWIECZOREK : Baton pszenny z masłem, mozzarella, pomidor, rukola, herbata z cytryną
ALERGENY: gluten, mleko
WTOREK 19.11.2024
ŚNIADANIE : Chleb graham i baton pszenny z masłem , pasta z jajka i szczypiorku ogórek, papryka czerwona,
kakao, herbata z cytryną
ALERGENY: gluten , jaja
II ŚNIADANIE : melon
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy orkiszowej z warzywami i zieloną pietruszką
Ziemniaki , schab duszony , surówka z ogórka konserwowego i marchewki , kompot truskawkowy
ALERGENY : seler , mleko , gluten, gorczyca
PODWIECZOREK : Jogurt jagodowo – bananowy , wafelek gofrowy , herbata z cytryną
ALERGENY: mleko, gluten
ŚRODA 20.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy i baton pszenny z masłem , ser żółty , pomidor, sałata lodowa ,
kakao ,herbata z cytryną
ALERGENY : mleko , gluten
II ŚNIADANIE : kaki
OBIAD : Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej na łopatce z ziemniakami i wędliną
Placuszki z twarogu na słodko , kompot wiśniowy
ALERGENY : seler, gluten, mleko, jaja
PODWIECZOREK: Baton pszenny z masłem, kabanoski , słupki zielonego ogórka, herbata malinowa
ALERGENY : mleko, gluten, seler, soja, gorczyca
CZWARTEK 21.11.2024
ŚNIADANIE : Chleb graham i pszenno - żytni z masłem , kiełbaski z szynki na ciepło, pomidor, ketchup,
kakao, herbata z cytryną
ALERGENY : gluten , mleko , seler, soja , gorczyca
II ŚNIADANIE : pomarańcza
OBIAD : Zupa krem z zielonego groszku zabielana ( śmietana 12 % ) z grzankami
Kasza jęczmienna na sypko , pieczeń z indyka ,surówka z marchewki z ananasem i jogurtem ,
kompot z czarnej porzeczki
ALERGENY : mleko , gluten , seler
PODWIECZOREK : Wafle ryżowe z serkiem malinowym – wyrób własny , herbata z dzikiej róży
ALERGENY: mleko
PIĄTEK 22.11.2024
ŚNIADANIE : Chleb orkiszowy i baton pszenny z masłem , pasta z białego sera ( „mój ulubiony„) z rzodkiewką i szczypiorkiem , pomidor , kawa zbożowa , herbata z cytryną
ALERGENY : gluten , mleko
II ŚNIADANIE: gruszka
OBIAD : Zupa pomidorowa zabielana ( śmietana 12 % ) z makaronem małą muszelką
Ziemniaki , paluszki rybne , fasolka szparagowa na ciepło ,kompot z czerwonej porzeczki
ALERGENY : gluten , seler, jaja, mleko, ryba
PODWIECZOREK : Ciasto drożdżowe z owocami , herbata z cytryną
ALERGENY : gluten , mleko