Przejdź do treści
Przedszkole Miejskie nr1
Przejdź do stopki

TYGODNIOWE MENU

Treść

        

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025


ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , chleb graham i baton pszenny z masłem , szynka królewska drobiowa , papryka czerwona , roszponka , herbata z cytryną JABŁKO ( II śniadanie )
ALERGENY : mleko, gluten, jaja, seler, soja , gorczyca
OBIAD : Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami
Makaron świderki z serem ricotta i frużeliną wiśniową , kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : mleko, seler , gluten
PODWIECZOREK: Chleb pszenno – żytni z masłem , pasta z tuńczyka z jajkiem i zieloną cebulką , rzodkiewka,
pomidor, herbata z cytryną
ALERGENY : gluten, mleko, jaja , ryba


WTOREK 01.04.2025


ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy i baton pszenny z masłem, pasztet herbowski , pomidor, zielona cebulka, kiełki, kakao, herbata z cytryną POMARAŃCZA ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko, gluten
OBIAD : Zupa koperkowa z ryżem
Ziemniaki , pulpety wp z sosem pomidorowym ( śmietana 12 % ) , brokuły z pieca , kompot z czarnej porzeczki
ALERGENY : seler, gluten, jaja, mleko
PODWIECZOREK : Budyń śmietankowy z jagodami , wafelek gofrowy bez cukru ( podpłomyki „ KUPIEC” )
ALERGENY : mleko, gluten, jaja


ŚRODA 02.04.2025


ŚNIADANIE: SZWEDZKI STÓŁ: Chleb graham i baton pszenny z masłem, polędwica z indyka, salami , ser żółty,
jajko, rzodkiewka, ogórek, papryka czerwona , czarne oliwki , szpinak, herbata z cytryną JABŁKO ( II ŚNIADANIE)
ALERGENY: mleko , gluten, seler , soja , gorczyca
OBIAD : Zupa kalafiorowa z makaronem literki i zieloną pietruszką
Rissotto z brązowego ryżu z warzywami ( marchew, seler, pietruszka , cebula, czosnek ) z kurczakiem , surówka z ogórka
konserwowego i marchewki z oliwą z oliwek, kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : seler , gluten, mleko, seler, soja , gorczyca
PODWIECZOREK : Koktajl truskawkowo – bananowy na kefirze , chrupki kukurydziane , herbata z cytryną
ALERGENY: gluten, mleko


CZWARTEK 03.04.2025


ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy i pszenno – żytni z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło , żółta papryka , ketchup,
kakao , herbata z cytryną, KIWI ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko , masło , gluten, seler, soja , gorczyca
OBIAD : Barszcz zabielany ( śmietana 12 % ) z makaronem małą muszelką i zieloną pietruszką
Kasza orkiszowa na sypko , pieczeń ze schabu , surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i jogurtem
kompot malinowy
ALERGENY : gluten, mleko, seler
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa , brzoskwinie , truskawki , słomka ptysiowa , kleks z bitej śmietany ,
herbata z cytryną
ALERGENY : mleko, gluten


PIĄTEK 04.04.2025


ŚNIADANIE : Chleb graham i baton pszenny z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką , pomidor , kawa zbożowa , herbata z cytryną MELON KANTALUPA ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko, gluten
OBIAD : Zupa krem marchewkowo – pomidorowy zabielana ( śmietana 12 % ) z groszkiem ptysiowym
Ziemniaki , filet z miruny saute zapiekany z masłem czosnkowo – ziołowym , mini marchewki na ciepło , kompot z czarnej porzeczki
ALERGENY : seler, mleko , gluten, ryba
PODWIECZOREK : Bułka maślana z masłem i dżemem, cząstki mango , herbata z cytryną
ALERGENY: gluten , mleko

314665