TYGODNIOWE MENU
Treść
PONIEDZIAŁEK 12.05.2025
ŚNIADANIE : Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , chleb graham i baton pszenny z masłem , szynka domowa, pomidor , ogórek , herbata z cytryną MELON ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko, gluten, jaja, seler, soja , gorczyca
OBIAD : Zupa jarzynowa ( brokuł, kalafior, mieszanka 7 składników , ziemniaki, marchew ) zabielana (śmietana 12% )
Racuchy z jabłkami na maślance , kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : mleko, seler , gluten, jaja
PODWIECZOREK: Chleb pszenno – żytni z masłem , pasta z pieczonych warzyw – wyrób własny (marchew, papryka czerwona , cebula , pietruszka ), herbata z cytryną
ALERGENY : gluten, mleko, seler
WTOREK 13.05.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy i baton pszenny z masłem, pasta z szynki , jaj i ogórka konserwowego , pomidor, kakao, herbata z cytryną BANAN ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko, gluten, seler , soja, gorczyca , jaja
OBIAD : Zupa z ciecierzycy z ziemniakami
Ryż paraboliczny na sypko , kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym i imbirem, kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : seler, gluten, mleko
PODWIECZOREK : Rogalik z masłem, jogurt naturalny z miodem , herbata z cytryną
ALERGENY : gluten, mleko
ŚRODA 14.05.2025
ŚNIADANIE: SZWEDZKI STÓŁ : Chleb graham i baton pszenny z masłem, szynka królewska drobiowa , salami, ser żółty gouda, jajko, pomidor, ogórek , rzodkiewka, mix sałat, czarne oliwki , nasiona słonecznika, herbata z cytryną WINOGRONA ( II śniadanie)
ALERGENY: mleko , gluten, seler, soja , gorczyca
OBIAD : Zupa krupnik z kaszy kus – kus z kalafiorem i zieloną pietruszką
Ziemniaki, kotlecik mielony z szynki wp, mizeria na jogurcie naturalnym , kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : seler , gluten, jaja , mleko
PODWIECZOREK : Kisiel owocowy – wyrób własny, chrupki kukurydziane , herbata z cytryną
ALERGENY: brak
CZWARTEK 15.05.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy i pszenno – żytni z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło , pomidor koktajlowy, kakao, herbata z cytryną, GRUSZKA ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko , gluten, seler , soja , gorczyca
OBIAD : Zupa szpinakowa zabielana ( śmietana 12 % ) z makaronem zacierką
Makaron świderki z indykiem i warzywami ( brokuł, kalafior, marchew, cebula czosnek ) w sosie śmietanowym (śmietana 12 %) , kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : gluten, seler
PODWIECZOREK: Gofry – wyrób własny , borówki , truskawki, kiwi , herbata z cytryną
ALERGENY : gluten, mleko, jaja
PIĄTEK 16.05.2025
ŚNIADANIE : Chleb graham i baton pszenny z masłem, jajecznica na maśle , szczypiorek , pomidor, kawa zbożowa, herbata z cytryną JABŁKO ( II śniadanie)
ALERGENY : mleko, gluten
OBIAD : Zupa pomidorowa zabielana ( śmietana 12 % ) z makaronem małą muszelką
Ziemniaki , pulpet rybny , surówka z selera , marchewki i pora z oliwą z oliwek , kompot z owoców mieszanych
ALERGENY : seler, mleko , gluten
PODWIECZOREK : Wafle ryżowe z serkiem malinowym – wyrób własny , herbata z cytryną
ALERGENY: mleko